Måndag. Regn. Skola. Helgen.

Jag är så oförskämt trött nu för tiden. Jämt och ständigt, och det spelar ingen roll hur mkt jag än sover. Det är bara så sjukt tröttsamt (Obs! ordvits...) och jag önskar att det bara kunde gå över. Hade även hoppats på att helgens fantastiska vårväder skulle hålla i sig in i veckan men icke, när jag klev upp imorse var himmelen täckt av gråa moln och lagom till att jag skulle ge mig iväg till skolan så började det regna. Sådär lagom kul.

I skolan började vi på B-kursen. Första upgiften ut är en halv vattulin-dräktjacka, med andra ord en kavaj för damer. Men bara en halv, för att vi ska hinna bli klara innan LIA:n som börjar om 4 veckor (!!!). Det ska bli riktigt spännande faktiskt, för nu får vi jobba med material och tekniker som jag inte har arbetat med förut. Byxa, blus, kjol och klänning har jag sytt förut, även om det inte har varit skräddarsytt så är det ju i princip samma tekniker som används. Nu på dräktjackan kommer vi att använda oss av vattulin som är som ett slags styvare mellanlägg vävt av lin och hästhår samt att vi kommer att handsy och pikera en massa. Pikera är ett slags stygn som används för att fästa vattulinet i plagget. Enligt herrskräddarna som redan gjort en halv vattulinkavaj är det både fantastiskt och sjukt jobbigt (framför allt för fingrarna) så vi får väl se hur peppad jag är på det om nån vecka eller så.

Helgen var bra, var på födelsedagsfest med sommartema hos Catrin i lördags. Riktigt roligt! Fick klä upp mig i sommarkläder och allt, kändes lite skumt dock att gå runt i blommig långklänning när det bara var 3 grader ute men det gick och vi hade superkul. Cajsa hade finbesök från Arboga, så vi fick träffa hennes vänner som vi hört så himla mkt om. Riktigt trevligt folk. I söndags låg jag och Frida hemma hos mig, och glodde på tv hela dagen. Vid fyra-tiden kom Cajsa förbi och hängde med oss ett tag.

Nu är det bara fem dagar kvar till Graveyard!!! Awesome!

Onsdag. 22 Februari. 2012.

Tänkte att jag skulle visa kundklänningen som jag har jobbat på den senaste tiden. Min kund är en tjej i min klass, så det är hon som har designat och jag har konstruerat och sytt den. Det är bilder tagna med mobilen, så kvalitén är sämst men det är bättre än ingenting.


Fram

Bak


En snabb uppdatering.

Fredag, äntligen! Det har varit en seg vecka, inte så mycket för att det har varit jobbigt eller tråkig men för att den bara har varit så otroligt vanlig. Det kanske kan ses som tråkigt i och förs sig. Nu är det hur som helst helg - jaaa! - och jag sitter på Landvetter flygplats i väntan på flyget upp till dalarna. ska upp till Insjön och hälsa på hos Cissi på Sätergläntan. I måndags kom jag på att vi inte har setts sen dagarna innan jag flyttade till Uddevalla, vilket är för mer än 6 månader sen, och messade henne om att en visit vore på sin plats. Så jag impulsköpte dyra flyg- och tågbiljetter för lånade pengar, men det är det värt för jag har saknat henne massivs. Det är inte samma sak att prata på telefon eller skypa.  

RSS 2.0