Imorgon är det fredag!


Torsdag kväll. Sinnesstämningen är en aning trött. Imorgon är det fredag och då kommer min mamma hit! Jag kombinerar städning med hämdauktion mot min granne. Hon lyssnar på blackmetal till sent in på natten, jämt! Visst är jag för att man ska få lyssna på valfri musik i sin egen lägenhet men man kan väl göra det är jag inte försöker sova...är det för mycket begärt? Så nu hämnas jag genom att lyssna på musik på högsta volym och dammsuga extra mycket. Tror i och för sig att hon går helt obemärkt, volymen på min dator är inte så jättebra. Men det känns bra, så det får duga! Jag har en ny klänning också. Den syns på bilden, fast kanske inte så bra i och för sig. Jag och Åsa gjorde ett impulsryck på vägen till Willys, och gick in på Åhléns. Det resulterade i en klänning och två skynkkoftor (väldigt mycket tyg med andra ord) till halva reapriset...är mycket nöjd!

För övrigt så har jag lyssnat sönder den här skivan de senaste dagarna. Köpte den på lovet, när jag var hemma. Så grymt bra, nog deras bästa skiva hittills!

Temadag.

Det har varit en ganska bra dag idag faktiskt. I skolan hade vi temadag; vett och etikett. Om sånt som efter vilket klockslag man bör bära frack och om det är knälång eller hellång klänning som gäller på kvällsbröllopet...såndär nödvändig information för ett gäng skräddare att veta. Efter föreläsning från lärare Karolina, fick vi gå till olika stationer och sy fluga, slips, kroschett och kummelband. Men med 2:orna tillbaka så blev det så mycket folk vid varje station så jag ägnade eftermiddagen åt att sy på mina PT-övningar istället...kändes som bättre spenderad tid. Nu har jag precis ätit mat och ska sätta mig ner med engelskan som vi har prov på imorgon (!). Jag har inte börjat plugga än, har inte haft orken så det får gå som det går. Vad kan hända liksom känner jag...  

Dansmaraton i atéljen och kreativ övertrötthet


Ikväll har det vankats dansmaraton i atéljen. Jag och Åsa hoppade runt som två tokiga, medens Cathrin skakade på huvudet. Nu har vi dock en svacka, den kreativa övertröttheten har tagit över. Att på ett rent infall packa upp sina väskor mitt i natten är ingen bra idé. Inte heller att ställa sig och stryka all sin ostrukna tvätt till klockan fem på morgonen (Åsa). Man blir väldigt trött dagen efter. Ikväll vankas det matlagning hos mig och sedan en tur ner till Kullgrens för (förhoppningsvis) lite fuldans. Ska bli awesome! 


Morgontrött


Det är lördag och jag äter frukost i sängen. Jag är trött och det är jättekallt i min lägenhet. Min tv fungerar inte för att boxer är dumma i huvudet och när jag ringde supporten hamnade jag på nummer 135 i telefonkön. No way in hell att jag sitter i telefonkö så länge, inte idag. Det får bli ett senare projekt. Kanske imorgon. Nu ska jag nog klä på mig och gå ner på stan, kanske ta en sväng förbi pingstis ♥. Ikväll känner jag för gå ut och dansa. Bara hoppa runt och fuldansa till skränig musik, på någon mörk klubb någonstans men någon sådan klubb finns inte i den här stan. Kullgrens får väl duga i värsta fall. Hoppas att Åsa är på, jag ska messa och höra med henne nu på en gång.

på tåg 433 från stockholm



23.10

jag har ingen jävla (ursäkta språket) aning om hur jag ska få med mig min packning på tåget imorgon. den är fasiken större än vad jag är. inte riktigt. men nästan. okej, nu överdriver jag igen. men jag har hur mycket grejer som helst som ska med och med ett byte i herrljunga så känns det som att det eventuellt kan bli rätt så jobbigt. men det ska väl gå. förhoppningsvis. nu är jag trött och har en känsla av orkeslöshet i kroppen. någonting måste hända snart känner jag. någonting nytt. en förändring av något slag. någonting bara. behöver inte vara stort. undra vad det kan vara....

Praktikplats - check!

När jag vaknade idag, låg jag kvar en stund och tänkte på att alldeless snart, om bara några dagar så kommer jag att vara tillbaka i vardagen igen. Med skola, läxor, stress och trötthet. Jag trodde att det skulle kännas jättekonstigt att komma hem till jul och att vara här i två veckor, att jag skulle sakna skolan och allt det där i Uddevalla, men jag har faktiskt inte saknat det ett dugg. Okej, min säng har jag väl saknat lite. Om sanningen ska fram så har jag ingen större lust att åka tillbaka. Jag vill stanna här och hänga med Hedvig, sitta i Julia&Davids soffa och prata om framtiden en hel eftermiddag, och spela brädspel på ett vardagsrumsgolv klockan 4 på morgonen. Som tur är har vi praktik snart och då får jag vara i Stockholm i 10 veckor + hela sommarlovet! 

Idag var jag faktiskt och fixade en LIA-plats. I veckor har jag ju gått omkring och våndats över att behöva skaffa en praktikplats. Jag tycker nämligen att det är jättejobbigt att behöva ringa till folk jag inte känner. Först så ville jag inte ha praktik alls. Jag var ju så illa tvungen men tyckte att det skulle bli asjobbigt, men sen hade jag LIA-samtal med min lärare Karolina. Det värsta gick över och jag tänkte att det kanske kan bli kul ändå. Jag brjade ringa runt men fick nej efter nej. Det kändes lite hopplöst, men nu är det fixat! Träffade Hedvig på en fika idag och efteråt åkte vi ut till Skärmarbrink, till hennes gamla praktikplats på Karl Gerhards atélje. Pratade med Inger som driver atéljen och jag fick mer än gärna vara där på LIA:n. Blev astaggad när vi var i atéljen och Hedvig visade det hon hade sytt när hon var där. Tror att jag kommer att få det riktigt bra där, känns rätt liksom.        
 

Såna där löften som man ändå inte håller.

Mina nyårslöften för 2012:

1. Bli bättre på att ta tag i saker. Det har alltid varit en utav mina svagheter.  
2. Lära mig avsluta saker som jag påbörjat.
3. Utveckla min konstnärliga sida. Jag har några idéer på projekt som jag vill göra.
4. Sy mer. Till mig själv. Inte bara till kunderna i skolan.
5. Lära mig spela gitarr.
6. Ta körkort. Nu började det bli pinsamt och jävligt frustrerande att jag inte har något än.

Nyårsafton

Mitt nyår blev så bra som det bara hade kunnat bli. Middag hemma med familjen och sedan vidare hem till Maria och Martin för "schysst häng" som Maria så tjusigt beskrev det. Tolvslaget firades med fyrverkerier och bubbligt vin på en utkiksplats någonstans i Midsommarkransen, med hela Stockholm som utsikt. Väl tillbaka i lägenheten bjöds det korv med bröd på vardagsrumsgolvet och tre omgångar av med andra ord. Vid halv fem blev det dags att bege sig hemmåt.  




 
Det är fint när ens vänner (Julia) ringer en vid fem på morgonen för att önska gott nytt år.

RSS 2.0