Köttbullar & makaroner i sällskap av ICA-Cindy

Lagar middag + morgondagens matlåda samtidigt som jag lyssnar på Cissi Forss sommarprat på P1 från i somras. Hon är jäkligt klok den kvinnan. Och modig. Nu när jag tänker efter så är hon är nog faktiskt min favorit bland kända människor. En riktigt cool brud. Och rolig är hon ju också. 

Ta en & en halv timme av din dag, stäng av mobilen, lägg dig i soffan och lyssna på när hon pratar om fördelen med att vara naiv, om den livsviktiga drivkraften och den allra första kyssen. Och så klart om hennes vanligaste samtalsämne - döden. Jag lovar att du inte kommer att ångra dig!



Och så var man student igen då...

Första skoldagen är nu avklarad och jag måste säga att jag hade jätteroligt! Den här första veckan handlar bara om att lära känna varandra och om att lära känna Uddevalla, så idag gjorde vi ett gäng övningar som lättade upp den väldigt nervösa och spända stämningen, och som fick alla att komma igång och prata med varandra. Dagen handlade till stor del om entreprenörskap, vilket är en väldigt stor del av utbildningen. Det blev en dag med riktigt mycket skoj och skratt, både hos eleverna och lärarna. Har inte hunnit hälsa eller prata med riktigt alla i klassen än, men utifrån vad jag har sett runtom i klassrummet idag så tror jag att vi kommer att få det hur kul som helst under de här 2,5 åren. Nu ska jag krypa till kojs, är dödstrött. Imorgon väntar utomhusaktiviteter av okänt slag. Vi får väl se hur det blir, men tanke på att det har ösregnat varje dag sedan jag kom hit :P

Idag är det föresten världens bästa pappas födelsedag, hela 53 år blir gubbstrutten. Grattis pappa! :)

Om att sysselsätta sig utan tv.

När man är utan tv blir man lätt lite ställd, vad ska jag göra nu då?
Jag sysselsätter mig denna söndags kväll med att diska och lyssna på UnderbaraClaras sommarprat på P1 från i somras.  


På tåg 425 mot Skövde/Göteborg


En riktigt händelserik start på resan blev det när familjen skulle hjälpa mig att få på all min packning på tåget, missade konduktörens visselpipa och fick åka med till Södertälje. Det här är sånt som bara händer min familj. Tur var väl ändå att alla tre följde med in på tåget så att inte nån stod kvar och väntade på perrongen och fick se tåget rulla iväg med de andra på. Haha jaah, fick ju i alla fall en extra halvtimme till att säga hej då på. 


Nu är det ungefär en timme kvar till Gbg, byter där till västtrafiktåget till Uddevalla och sedan är jag framme. Då blir det nog först en tupplur (det vart upp tidigt imorse), sen en tur till Willys och tillsist hem till Payan på förfest inför utgången.  

Åh juste, idag är det ingen vanlig dag för idag är det finaste Cissis födelsedag! Hurra hurra hurra!


Inflyttning och årets första kräftor



I helgen flyttade jag äntligen in i lägenheten på riktigt, men möbler och allt. Var väl kanske inte så välplanerad som jag borde varit så det blev panikpackning av det sista i fredags kväll/natt, men allt kom med tillslut. Tidsbrist gjorde att det är inte riktigt är så som jag vill ha det än, det är hyllor som ska upp och likaså tv:n och så ska saker ställas iordning, men nu börjar det iaf se ut som en hem. Vi firade med årets första kräftor och sedan baar det av hem till Stockholm igen. Nu väntar min sista vecka här i stora staden, och det är många som jag ska försöka hinna med att träffa. 

    

Resultatet av helgens garderobsmålning


Här är reslutatet av helgens slit med målning av garderoberna. Vitt och fräsch istället för sunkig spånskiva. Riktigt riktigt nöjd!

Lägenheten


En lördagsmorgon i Uddevalla



En bild över delar av torget nu på morgonen. Helt öde, men så är det ju lördagsmorgon också. Utan varken rullgardin, persienner eller mörkläggningsgardiner kan man väl säga att det blir rätt så ljust här i lägenheten när solen går upp. Då blir det till att vakna tidigt. Kyrkklockorna spelar melodin till I denna ljuva sommartid och här i lägenheten blir det nu improviserad frukost (då vi saknar både glas, tallrikar och bestick än så länge) och sedan ytterligare en omgång färg i garderoberna.  

Trött är bara förnamnet.

Nio timmar senare och jag är heeelt slut.

Soffa monterad - check!
Soffbord ihopskruvat - check!
Gardinstänger plus gardiner upphängda - check!
Matbord ihopskruvat - check!
Garderober målade - check!

Nu blir det sen middag i form av pizza från pizzeria pingvin och sedan kryper jag nog till kojs. Imorgon blir det ytterligare en omgång målning av garderober samt montering av köksskåp och hyllkonsoler.

Fullt upp!

Äntligen framme i Uddevalla! Vi kom fram för ungefär två timmar sen. Och det vart en riktigt tidigt morgon må jag säga, 05.00 avgick bilen. Nu blir det montering av soffa, soffbord och matbord samt uppsättning av gardinstänger plus gardiner och sen till det viktigaste av allt - målning av garderoberna. Fullt upp med andra ord!  


Tänk vad en tur till jobbet på semestern kan utbringa...



Fyndade soffa i fyndhörnan på jobbet härom veckan. Ett utställningsex av soffan som jag hade tittat på, nedsatt med 40% och i toppenskick. Förvisso hade jag såklart glömt mitt personalrabatt-kort hemma, men tycker ändå att det var ett jäkligt bra fynd!

Uddevalla imorgon

Bilen är packad till bristningsgränsen. Tidigt imorgon bitti åker jag och pappa ner till Uddevalla med första lasset av möbler och andra saker som ska dit. Det är så mycket saker som ska dit att en vända inte räcker. I två veckor har det sakta men säkert byggts upp ett mindre berg av flyttkartonger och möbler i vårat vardagsrum. I mellan åt har det känts en aning överväldigande att se alla saker och jag har ganskamånga gånger undrat hur alla dessa grejer ska få plats inne i min lilla lägenhet. Men det kommer att gå, allt går om man bara vill.   

Väl i Uddevalla står garderobsmålning på agendan, och dessutom ska jag försöka få upp lite bilder på lägenheten här på bloggen.

Åh juste, nu glömde jag nästan. Idag fick jag "hej-och-välkommen-till-utbildningen"-papper från YH Skräddare. Börjar nu verkligen se fram emot skolstart!  

Flyttkartonger, tejppistol, bubbelplast och tidningspapper...

Jag har flyttat en gång tidigare i mitt liv. Jag var sex år och vi flyttade från radhus till villa. Kan inte minnas att jag tänkte särskilt mycket på flytten då, inte mer än att vi skulle bo i ett större hus och att jag skulle få ett större rum. 14 år senare känner jag mig mer förvirrad och uttröttad än någonsin. Att flytta är allt annat än lätt. Framför allt inte när man helt plötsligt inser hur mycket saker man har. Är inne på min femte fullproppade flyttkartong och som det ser ut nu så lär det blir några till...

Ute regnar det...

Jag har skaffat skype. Och mobilt bredband. Och en ny dator. Min första egna dator, betald för helt och hållet med egna pengar. Det blev en Acer från Siba, datordagar är bra grejer det. Det mobila bredbandet har jag inte fått igång ännu, men det kommer.  


So far, so good...

  • I början av februari laddade jag ner, fyllde i och skickade in ansökningsblanketten. I samma veva ställde jag mig i Uddevalla hems bostadskö och hoppades nervöst på att bli antagen.

  • I april kom äntligen det brev som jag hade gått och väntat på i månader - sömnadsuppgiften (som är en utav de två antagningsproven) och datum för antagningsseminarium i Uddevalla, där man gör det andra provet. Jag valde det sista av tre datum och bokade genast tågbiljetter.

     
  • Den följande månaden råpluggade jag på mönsterkonstruktion och önskade att maj kunde komma lite fortare.



  • Sen vart det plötsligt maj och jag hoppade på tåget ner till Uddevalla, där jag skulle bo hos Pay-Shin. Pay-Shin och jag lärde känna varandra för två år sedan, när vi båda gick på Modeskolan i Stockholm. Nu ska hon börja sitt andra år som herrskräddare på YH Skräddare i Uddevalla.

    Framme i Uddevalla gick vi långprommis genom stan, lagade vi tacos, tittade på tv och pluggade lite mer, morgonen efter var det dags för antagningsseminarium.

  • Antagningsseminariumet gick bra, och nu så var det bara att vänta. Under tiden åkte jag på antagningar för andra utbildningar, men hoppades hela tiden på att Uddevalla skulle höra av sig med ett positivt svar. På ett utav dessa andra seminarium träffade jag en tjej, som även hon hade varit på seminariumet i Uddevalla, och hon berättade för mig att hon hade hört att det här året hade varit 78 ansöknade till Uddevalla. Nervöst!

  • Så kom äntligen juni och även om jag försökte att inte tänka på det allt för mycket, så var jag ändå galet nervös. Den 17:e juni (jag kommer ihåg datumet därför att jag fyller år den 18 juni), när jag precis hade gått från jobbet ringer min mamma mig och säger att det har kommit ett brev från YH Skräddare Uddevalla. Cyklade hem i ilfart, med hjärtat i halsgropen - Tänk om jag inte hade kommit in!

    När jag kom hem stod jag först bara och höll i kuvertet. Det kändes både bra och jobbigt på samma gång. Tillslut var jag ju ändå tvungen att öppna och...jag hade blivit antagen!

    Den första spontana reaktionen blev glädjeskutt runt i köket, sedan ringde jag till Pay-shin och praktiskt taget skrek i telefonen. Jag tror att hon blev väldigt glad men kanske en aning chockad, hehe.

  • Nu började jakten på boende. Det studenthus som Pay-Shin hade bott i skulle göras om till vårdboende, så det enda som gällde var att hitta en egen lägenhet. Eftersom att jag hade ställt mig i Uddevalla hems bostadskö redan i februari, så trodde mitt naiva lilla jag att det skulle bli relativt lätt att få någonting...men icke då! Tillslut, efter vad som kändes som en evighet utav e-mail, telefonsamtal (några väldigt suspekta) och ovisshet fick jag äntligen en lägenhet.



    En perfekt liten 2:a på 30 kvadratmeter mitt i stan, och i måndags var jag nere med min familj och hämtade nycklarna!

Välkommen hit!

Efter otaliga försök och ett antal misslyckade bloggar hit och dit, tänkte jag nu en sista gång försöka ge mig i kast med en riktig, ordentlig blogg. 

I slutet av augusti packar jag ihop mitt rum här hemma hos mamma och pappa, och flyttar från stora staden Stockholm i öst till lilla staden Uddevalla i väst. Det gör jag därför att jag ska börja plugga till damskräddare på utbildningen YH Skräddare.

Den här bloggen kommer att handla om vad vi gör på utbildningen, om livet på västkusten och om allt annat som händer och sker däremellan.

Nåväl, välkomna hit i alla fall!  


RSS 2.0