Helgens bravader - Söndag

Söndagen i Stockholm spenderades på följande sätt:

Jag och mamma tog bilen till en ny loppis som öppnat här där mina föräldrar bor. Men den visade sig vara urkass, det var mer "hej-jag-har-rensat-hemma-och-nu-kan-du-få-köpa-mitt-skräp" så vi åkte vidare till mitt kära jobb (IKEA för er som inte vet de). Där var det peak-helg (med andra ord jävligt mycket folk & lååånga köer) och jag inhandlade julstjärnor och pepparkaksformar.

Därefter satte jag mig på pendeltåget in till stan för att möta upp min finaste Julia, som jag inte träffat på evigheters evigheter. Men efter månader i småstad utan pendeltågsåkning så glömmer man snabbt bort hur fort det går att ta sig in till stan och vips så stod jag där på Götgatan, 45 minuter tidig. Så det blev en vända in på HM där jag köpte en urfin, vit ulltröja (samma som den röda som jag köpte igår). Riktigt nöjd!

Tillslut kom den fina kvinnan och vi strosade ner mot Skånegatan där vi tittade in på Beyond Retro och sen gick vidare till Louie Louie för en fika. Det var så himla roligt att äntligen ses igen, och det blev prat om både det ena och det andra. Hon och hennes eminenta karl firade föresten två år tillsammans i fredags, det är inte klokt! Det känns som om det var igår som hon messade mig och frågade om det skulle va skumt om hon skrev till honom på facebook. Då kände de inte varandra och nu är det svårt att tänka på Julia, utan att inte automatiskt tänka på David. 

Nu har jag ätit god middag och ska snart sätta mig ner med lite mönsterkonstruktion. Imorgon bär det av tillbaka till verkligheten. Det ska bli roligt, men såklart så kommer jag att sakna min fina hemstad... 

Helgens bravader - Fredag och Lördag

Och så var man hemma i storstan' igen. Dock bara över helgen, beger mig tillbaka ner till verkligheten på måndag igen. Åkte upp med bil igår (fredag) eftermiddag tillsammans med Frida, Cajsa, Hedvig och Louise. Det vart en mycket intressant bilfärd må jag säga. Det blev en hel del skriksång till Fridas storebrors hemmagjorda blandskivor ála 2002 (rätta mig om jag har fel, Frida) och så fick vi även se vart fröken Cajsa huserade innan hon blev Uddevallabo. Glömde datorsladden till mobilen hemma i Uddevalla så bilder kommer så småningom.

Idag (läs: lördag) har jag gjort ett besök på min alltime favvis-second hand Erikshjälpen och gått på stan med mor min. Blev en rödvit rutig skjorta, en asfin röd ylletröja och en 40/50-tals kjol som jag haft min ögon på sen ett tag tillbaka. Så nu är jag en pank student igen, men det var det värt. Nu ska jag nog sätta mig och plugga lite, har så galet mycket att göra - jämt och hela tiden numera.  

Stockholm imorgon!



Packar ner smutstvätt (då alla tvättider denna vecka var tagna), lyssnar på björnstammen och längtar MEGA-mycket till Stockholm. Om 24 timmar är jag i hemstaden! I helgen ska jag vandra runt i världens bästa stad, SHOPPA (shoppingen här i Uddevalla är lika med obefintlig) och fika min allra finaste Julia. Åker bil upp med Frida, Cajsa, Hedvig och Louise - det om något kommer att bli helt galet!

Helgens bravader - Söndag


Idag har jag inte gjort något speciellt egentligen. Hade välbehövd tvättid imorse, så nu har jag rena kläder igen. Vid tre gick jag hem till Hedvig och fikade och började på mördar-mönsterkonstruktionsläxan (som vi inte hann klart med såklart). Sen gick jag en rask promenad hem, i kylan, och lagade middag. Det blev biff- och champinjonsås med pasta till, gott!

Nu ska jag krypa till kojs. Imorgon börjar inte min lektion förs klockan 13, så jag har bokat ytterligare en tvättid på morgonen för att tvätta allt det som jag inte hann med imorse.     

Helgens bravader - Lördag

I lördags gick jag och Hedvig på den sedvanliga loppisrundan. Det finns några bra loppisar här i stan och jag tänkte visa er några av dom.


Först går man alltid till Pingstkyrkans loppmarknad. Hit går vi nästan varenda lördag, det här är en galet bra loppis. Jättebilliga priser och hur mycket schysst prylar som helst. Här har jag fyndat både ett och annat. Dessutom är risken STOR att man träffar på nån från klassen eller nån utav tvåorna härinne bland hyllorna.  


Efter Pingstkyrkan gick vi de 100 meterna bort till auktionsverket, vilket även den är en grymt bra loppis. Här finns allt från porslin till gamla skolplancher. Här är det dock något dyrare än på Pingstkyrkan.


Tillsist gick vi till Harry's. Den här dörren ser inte mycket ut för världen men detta är nog min absoluta favoritloppis. Där nere i källaren finns hur mycket grejer som helst, till urbilliga priser och där jobbar dessutom en gubbe som kan allt om varenda pinal som finns därinne. För några helger sen köpte jag den blåa kistan här, en äkta dalakista från 40-talet för ykna 200 kr.  

Helgens bravader; Fredag

Efter allt slit med byxan så bestämde vi oss för att vi minsann skulle hitta på något kul under vår långhelg, och eftersom att torsdagen gick åt till att sova ut så fick det roliga ske på fredagen. Då tog jag, Frida och Hedvig bilen till Lysekil och gick på Havets hus.


Först åkte vi ut till Frida i Bokenäs, för att hämta bilen. Visst att Uddevalla är en liten stad men hon bodde verkligen ute på landet.  


Jag och Frida


Efter en rundtur av hennes hus, hoppade vi in i bilen och tog färjan över till Lysekil.
 


Hedvig och Frida.


Lunch innan Havets hus.

Vår destination; Havets hus. Havets hus är ett akvarium med fiskar och vattendjur som lever i västhavet.
Här har vi Hedvig och Frida framför ingången.


Jag och en extremt lååång läskig fisk, en Sillkung.


Här står jag och Frida vid strandskolan, och petar på krabbor och andra havsdjur som man fick känna på. 
 

Efter Havets hus ville Frida visa oss badberget, så vi gick dit.


Lysekil är galet vackert. Kändes nästan lite som Vaxholm.


Hamnen.



Sen satt vi där på klipporna ett tag och såg ut över havet. Det var hur lugnt och skönt som helst. Precis vad jag behövde efter den senaste veckan.


Jag står och kikar ut över havet.



Sen vart klockan mycket och det var dags att sätta sig i bilen och åka hemmåt. Det var en riktigt mysig dag, och det var dessutom kul att se någonting annat än bara centrala Uddevalla, där nästan alla bor och vi vanligtvis är.

Sen senast


Tänkte att vi skulle kika lite på vad jag har haft för mig på sistone...


I slutet av september hoppade jag på ett tåg, bytte till en buss och tillsist ett flygplan och drog hem till huvudstaden.
 

Där träffade jag familjen och fina vänner, firade morfars 85-årsdag och kramade på den goaste.


Och lika snabbt som jag kom dit, var jag tvungen att åka tillbaks till västkusten igen.


Några dagar senare hade min klasskompis Åsa årets fight med sin vidriga och uber-perversa hyresvärd, och vi beslutade att hon inte kunde stanna där en endaste minut till. Så vi packade så mycket av hennes grejer som fick plats i våra dramaten-vagnar och flyttade hem henne till mig och Louise.


Det var grymt fint höstväder ute och alla träd var brandgula.


Samma dag så tyckte vi att stämningen efter allt bråk och skrik behövdes lättas upp, så vi ställde till med fest.


Jag och Åsa gick på nattliga promenader och en kväll stötte vi på en igelkott. Mitt på Kungsgatan. Det var fint.


En tidig morgon såg det ut som om hela himlen brann.


Efter onsdagens stora byx-inlämning var vi döda (mentalt alltså), så Cajsa var världens finaste och lagade urgod middag åt mig och Hedvig. Hon var riktigt nöjs över resultatet :)  


Eftersom att vi på Yh Skräddare inte har några tentor som vanliga studenter, så kan vi ju inte heller dricka några tentaöl. MEN istället för tentor så har vi ju redovisningar så därför kan vi med gott samvete dricka redovisningsöl. Att det dessutom var Suit Up-day gav det ju oss bara ytterligare en anledning att fira. Så vi svidade om till våra mest kostymliknande utstyrslar och gick till ett (tomt?) Höga C. När Höga C stängde så gick vi hem till mig och spelade Uno och Hej knäckt till sent in på morgonen.  

Byxan

I onsdags hade vi inlämning av det första skräddarsydda plagget; byxan. Byxblocket har varit ett...jaah, jag tänker säga det...RENT helvete. I onsdags var jag inne på min 11:e dag i rad i skolan (då inklusive en hel helg) och tre utav dagarna var jag i skolan i 12 timmar - från halv nio på morgonen till halv nio på kvällen. Jag vill inte klaga, för att jag tycker att det är så grymt kul att gå på den här utbildningen och jag är så otroligt stolt över mig själv för att jag slog 102 andra sökande och kom in, men jag kan väl ändå säga att jag var helt galet slut, både fysikt och psykiskt, när jag kom hem i onsdags kväll. På grund av tidsbrist så har bloggen blivit lidande så jag tänkte slänga upp några inlägg med bilder från den senaste tiden, både från skolan och "fritiden"...men vi börjar med byxan!


Mönsteruttag och prickmärkning.


Man tar ut mönsterdelarna på dubbelt tyg och gör prickmärkning igenom de båda lagren. På så sätt får man exakt samma markering för sömsmånen på de båda delarna. Väldigt smidigt!


Sedan tråklar man ihop hela byxan för den första provningen. På den första provningen kollar man så att allt stämmer och gör det inte de så tar man isär byxan och gör de ändringar som behövs göras. Har man inga ändringar så tar man bara isär byxan och börjar sy ihop den.
 

Tråklat slaget.


Min byxa när den var helt ihoptråklad.
Jag har gjort en herrinspirerad byxa med två frammåtlagda veck på var sida, passpoalerade gubbfickor, pressveck, kortade ben och slag.
 

Och här har vi det färdiga resultatet, efter slutpress!
Fram


Bak

Och som sagt nu är byxan inlämnad för bedömning och vi får resultatet av eximinationen nån gång under nästa vecka. Jag hoppas att jag blir godkänd, men eftersom att detta är det första plagget som vi gör så vet jag inte hur lärarna gör sin bedömning. Får hålla tummarna och hoppas helt enkelt.

Sovmorgon

Åh, det är bara för härligt med sovmorgon. Att få sova tills man vaknar och slippa väckas alldeles för tidigt av en tjutande väckarklocka. Det här är min första sovmorgon på jag vet inte hur länge men nu är byxan klar och allt  är inlämnat. Långhelgen (vi är lediga både torsdag och fredag den här veckan) ska jag spendera med att slappa, åka till Havets hus i Lysekil och gå på loppisrunda här i stan. 


KAOS

Just nu är det kaos som råder här på Yh Skräddare i Uddevalla. Om mindre än en vecka har vi vår första inlämning och med det sagt så kanske ni förstår varför det har varit så dåligt med uppdatering av bloggen. Ska försöka att bli bättre på att blogga, men det få bli efter inlämningen på onsdag. Nu tänker jag gå och lägga mig, är helt galet trött.

RSS 2.0