Stockholm

Åh, vad jag älskar Stockholm! Allt känns så som vanligt här. Man känner igen saker, ställen, hus och allt ser precis likadant ut som när jag åkte härifrån sist. Kom fram runt halv fyra, mamma och bror kom och plockade upp mig med bilen och så åkte vi ner till apoteket och Coop vid Bromma Blocks en sväng. Hostmedicin och godis stod på inköpslistan, stackrarna är lika förkylda som jag. Därefter åkte vi hem och jag fick äntligen krama om min katt. Han brydde sig knappt utan var mest intresserad av vad som fanns i matkassarna. Käkade middag och sen såg vi 'Hur många lingon finns det i världen?' som måste vara en av världens mysigaste filmer. Så jäkla underbar! Nu är jag trött och ska nog gå och lägga mig (i mitt gamla rum, i min gamla säng). Imorgon blir det 85-års kalas och dans dans dans, längtar!   

Huvudstaden

Nu är jag färdigpackad och klar. Om ungefär en och en halv timme tar jag tåget till Gbg, därefter flygbussen till Landvetter och sedan ett flygplan upp till huvudstaden över helgen. Är så galet pepp att jag inte vet vart jag ska göra av mig själv, saknar alla så himla mycket. Helgens planer är att fira morfar som fyller 85 år imorgon, krama på min katt och resten av familjen också för den delen samt att svänga mina lurviga tillsammans med finaste vännerna. Ser verkligen fram emot att åka hem en sväng, även om det inte var mer än en månad sen som jag fortfarande bodde i Sthlm. Har liksom vant mig vid att bo här i Uddevalla, jag har det ju så bra här men mer om det någon annan gång. Nu ska jag dra ner till Åhléns en snabbis innan tåget går. Aaarg, längtar till Stockholm! :D


Sjukling

Har haft en riktigt j*vla skitdag idag. Vaknade upp med värkande hals, igentäppt näsa och feber. Har varken lust eller tid bli sjuk just nu, så jag tog en alvedon och gick till skolan. Kanske inte mitt klokaste beslut då jag mådde uselt hela dagen. Efter skolan gick jag och Louise till Willys och köpte allt med C-vitamin som vi kunde komma på. Gick därefter hem och la mig i soffan. Men trots C-vitaminchock så mår jag fortfarande inte bättre. Förhoppningsvis blir det bättre tills imorgon, vore ju jäkligt trist om jag blir sjuk(are) lagom till helgen jag det bär av hem till Stockholm. 


Helgens bravader - Söndag

Har varit en rätt så lugn dag idag faktiskt. Det vart ju senare än vanligt igår och som den pensionär jag numera är så var jag lite väl trött när jag vaknade imorse. Lyckades dock sova ända till kvart över åtta imorse, men det kanske ändå berodde på att jag faktiskt gick och la mig vid tre inatt. Hur som helst, stack upp till skolan tillsammans med Louise och Åsa i några timmar och gjorde klart det sista på mönsterkonstruktionsläxan som ska in imorgon. Tycker om att kunna gå iväg hemifrån och göra saker, det är så mycket lättare att få saker gjorda då tycker jag. Hemma blir man alltid, eller i alla fall jag, så distraherad av massa annat. Kom hem runt halv sju och fixade, i brist på annat, ihop lite köttbullar och spagetti till middag och morgondagens matlåda. 

Har spenderat resten av kvällen med att städa lite och provat att möblera om i köket. Nu ska jag nog strax ta och krypa till kojs så att jag är pigg och utvilad imorgon...(som den pensionär som jag numera är behöver jag mina 8 timmar). God natt.

Helgens bravader - Lördag

Efter en riktigt kämpig och trög vecka tänkte jag igår kväll att "Åh, imorgon får jag äntligen ha lite sovmorgon och slippa behöva gå upp klockan 6", men ski fick jag för vid tjugo över sju imorse sken solen in så pass mycket genom mina fönster att det var helt omöjligt att sov en endaste blund till. Visst var det i och för sig trevligt att  vakna till solsken men jag hade ju gärna vela sovit en timme till åtminstone.

Hur som helst så böjade jag lördagen med den veckliga (är detta ens ett riktigt ord?) turen till Pingstkyrkans loppis. Blev riktigt förvånad när jag kom ner för trappen och INTE möttes av ett hav av människor, vilket det alltid annars är. Kanske berodde det på att det är helgen innan löning, vem vet. Tyckte att även utbudet kändes lite fattigt. Det brukar alltid var hur mycket saker som helst annars, men inte idag. Hittade några schyssta grejer iaf. 

 
Bland annat dessa...väggfack? Eller vad kallas en sådan här grej? Hur som helst så tyckte jag att den var ganska tjusig och för en tia så kändes det okej, så den fick följa med hem. Älskar för övrigt att loppisarna här i Uddevalla är så galet billiga. Hemma i Sthlm är allt så dyrt jämt.

Fick även med mig en schysst tygkasse av tjockare canvas (perfekt när man ska gå och handla och vill spara pengar genom att inte köpa plastpåse), två örngott med fint blommönster på samt två mindre ugnsplåtar till min miniugn. Alltihopa för endast 55 kr, det är vad jag kallar billigt.


Eftersom att loppisturer har blivit det sedvanliga lördagsnöjet bland mina kära klassvänner så träffar man ju vanligtvis på halva klassen på Pingstloppisen. Idag träffade jag bara på Cathrin. Hon skulle gå vidare till Antik Harry's, vilket är en loppis som enbart har öppet på konstiga tider och som jag hittills har lyckats missa så jag följde gladeligen med. Och vilken tur det var att jag gjorde de för herregud vilken toppenloppis det visade sig vara!


Inne i ett utav de många, små rummen stod denna dalablåa kista. Egentligen var det kärlek vid första ögonkastet, men eftersom att jag allt för ofta har hittat grejer på loppis som jag förälskat mig i och sedan kommit hem med och insett att det egentligen bara är skit som jag har kastat bort mina pengar på, så krävdes det en konsultation med mamma innan jag med gott samvete kunde gå tillbaka och köpa den. Så för det ynka priset av 200 riksdaler äger jag nu denna träkista som herren på loppisen berättade var från 1940-talet.


I en flyttkartong på golvet hittade jag även en kartong blyertspennor med tillhörande pennskrin i plåt. Köpte de mest för den fina förpackningen men när jag kikade närmare så visade det sig vara helt fantastisk kvalité på pennorna, som är någon slags tecknings-/skisspennor. Och för 15 kr kan man ju inte riktigt tacka nej...


Inne bland hyllorna på Antik Harry's träffade vi på Louise som går i vär klass och som bor i samma hus som mig, bara några dörrar bort faktiskt. Hon var på jakt efter en kassettbandspelare och var mycket glad av att precis hittat en för en billig peng. 

 
Margretegärdeparken

Efter Antik Harry's gick vi vidare genom stan till en tredje loppis som konstigt nog var inne i en jättestor lägenhet. Hittade inget speciellt där, så vi gick vidare hem till mig och käkade lunch/fikade.

På kvällen gick jag, Cathrin, Louise och några till hem till Cajsa för taco taco-kväll. Hade hur kul som helst, det var länge sen som jag skrattade så mycket som jag har gjort ikväll. Självklart spårade det ur totalt där ett tag och det blev väl lite väl flamsigt men vad gör det när allt kommer omkring. Kul hade vi ju i alla fall :P

Planerna för morgondagen är att städa och att gå till skolan och göra klart det sista på mönsterkonstruktionsläxan som ska in på måndag. Prio ligger på det sistanämda, men det kanske är förståligt. Nu ska jag gå och lägga mig, är riktigt trött. God natt.  


Skolan

Tänkte visa lite hur det ser ut på min skola. Huset som Uddevallas vuxenutbildningar håller till i heter Kaserngården och är ett av flera hus som tillsammans bildar det område som en gång i tiden fungerade som bas för Bohusläns regemente. Området är beläget i den östra delen av Uddevalla och i byggnaderna finns bland annat vuxenutbildningarna, grund- och gymnasieskolor, lägenheter och kontor. 


Det här är då huset där vuxenutbildningarna och Yh Skräddare huserar.


Vi skräddare håller för det mesta till på 3:e våningen. Här har vi korridoren, det är här som vi äter lunch och fikar.


Och när man kliver in genom dörren till vårat klassrum (även kallat ateljén) så ser det ut såhär. Går man sedan till vänster...


...så hamnar man här. Alla är tilldelade en egen plats och min är precis till höger om provdockan som står i mitten på bilden.

Helgens bravader

Det har varit lite dåligt med uppdateringar här på bloggen på sistone. Detta beror helt och hållet på att jag numera har fullt upp hela tiden, och det som tar upp mest tid är såklart skolan. Men självklart gör vi skojiga saker också här i Uddevalla. I helgen t ex gjorde jag och några från klassen ytterligare ett besök på loppisen här i stan. Det har blivit några vändor dit de senaste veckorna men det är ju bara för att den är så grymt bra och för att det gör det svårt att låta bli. I lördags fyndade jag bland annat en kakform (mycket bra att ha nu när jag äntligen har fått en ugn här i lägenheten), lite porslin och den här trådkorgs-grejen till städskåpet.



Efter loppisen tog vi bussen ut till Torp köpcentrum, där det inhandlades bakingredienser (för invigning av den nya kakformen) och en tvättställning eftersom att jag hade tvättid på söndagen och behövde någonstans att hänga all min tvätt på då tvättstugan ej är utrustad med något sådant.

Söndagen sprenderade jag med att tvätta, finns inte så mycket mer att säga om det än att det är skönt att äntligen ha rena kläder igen :) 

Thank God It's Friday

Äntligen fredag! Första riktiga skolveckan är över och jag är helt slut. Att säga att det har varit en intensiv vecka är inte att överdriva. Vi har hunnit med att sy två olika fick-detaljer; en vanlig gubbficka och en passpaolerad gubbficka. Båda sydda på ett helt nytt sätt gentemot vad jag är van vid. Dessutom har vi haft tre dagar av intensiv mönsterkonstruktion, även där på ett helt nytt (och väldigt snabbt sätt) gentemot vad jag är van vid. Utöver detta har vi läxor upp öronen, som skall göras till nästa vecka. Det är jätteroligt att vi äntligen är igång på riktigt, men oj vad jag inte var beredd på tempot. Det kommer nog att ta några veckor innan man har vant sig vid hur allt ska gå till. 

Spenderade eftermiddagen/kvällen här hemma med Louise. Det blev lite för mycket godis, lite för mycket mönsterkonstruktion och lite för mycket tacos. Imorgon blir det en tur till pingstkyrke-loppisen, där vi med stor sannolikhet lär träffa resten av klassen (det är där, på Willys och på Claes Ohlsson som vi ses) och därefter en tur ut till Torp för inhandling av en tvättställning.   

Västkusten = Regnkusten

Vädret här i Uddevalla slår om på 1 ynka sekund. Från strålande solsken till hårt smattrande ösregn. Det är riktigt märkligt hur det kan göra så. Konsumtionen och variationen av paraplyer måste vara större här än någon annanstans i landet. Då är det ju ändå tur att det finns mönster och färger att välja mellan, så att inte alla går omkring med svarta. Tänk hur tråkigt det hade sett ut då.

Idag är jag hemma från skolan. På tv visas glasblåsarens barn och så fick jag äntligen post också, en bredbandsräkning och en inredningstidning. Det är alltid något i alla fall.   

Helg i Uddevalla och familj på besök

Städar lägenheten och dammsuger upp betongdammet från helgens bravader. Nu har föräldrar+bror varit här och åkt igen. De kom hit runt tre-halv fyra på morgonen i lördags, efter att de fått någon vansinnesidé om att efter jobb och skolan åka hem och sova i några timmar och sedan runt tolvslaget, sätta sig i bilen och köra de fem timmarna som det faktiskt tar att åka hit från Stockholm. Jag kan ärligt säga att jag kanske inte tycker att det var de klokaste beslutet, men hur som helst så klarade de sig helskinnade hit i alla fall.

I lördags gick vi en tur till second hand-affären som bara har öppet på väldigt konstiga tider. Bland den anstormande hopen av människor som också var där (det är alltid G-A-L-E-T mycket folk där) fyndade jag rörstrand-porslin och ett våffeljärn av den typen som mamma hade när hon var liten. Sedan gick vi en runda på "shoppinggatan", vilket råkar vara samma gatan som jag bor på.

Anledningen till att familjen kom hit denna helg, var för att hjälpa mig med att sätta upp hyllor/rullgardiner etc samt att köpa en spis. Vi hann med att få upp fyra av sju hyllor, två utav fyra rullgardiner, två speglar och handdukstorken samt att köpa en spis. Nu såhär i efterhand tycker jag att det låter som om att vi hann med en hel del, men så kändes det inte när familjen åkte. Hur som helst så är jag nöjd med helgens åstadkommanden.
 

Den röda nere i vänstra hörnet var min favorit. Pappa visste ju såklart exakt vilket märke den var, men det har jag glömt nu.

Å juste, i lördags var det också någon form av bilträff med typ raggar-/amerikanska bilar här nere på torget. Jag som bor här i Uddevalla kan väl ändå säga att jag börjar bli rätt så van, då man ser såna bilar åka omkring hela tiden här i stan, men pappa och bror blev helt överlyckliga. Det var några riktigt coola bilar där måste jag ändå säga. Skulle inte tacka nej till en sådan om någon så generöst erbjöd mig en.


På kvällen käkade vi middag på Harrys. Galet god mat där!   

Så som sagt, nu har de åkt hemåt...med bror bakom ratten dessutom. Han är så himlans duktig min lillebror. Imorgon väntar skola, första dagen med riktigt skolarbete. Riktigt nervöst! Har hört att det kommer att bli tufft nu i början, men jag längtar massor!          

Hemlängtan

Jag saknar Stockholm. Blir så arg på mig själv för att jag gör det, men jag kan bara inte rå för det. Jag saknar allt som finns i Stockholm; mamma-pappa-bror, min gosekorv (katten), huset på gatan i förorten, buss 541 till ner barkarby, IKEA och mina jobbarkompisar, att åka in till stan, tunnelbanan, söder, medis, hötorget, tantolunden. Jag saknar mina vänner så att jag nästan spricker. Jag saknar att gå ut i Stockholm. Ja, det är till och med så att jag nästan saknar nattbussen hem från stan lite grann. Och den jädrans bussen H-A-T-A-D-E jag när jag bodde hemma.

Tycker inte att jag borde ha hemlängtan redan, men det är svårt att inte längta hem när man inte har så mkt annat att göra. Imorgon kommer, som tur är, familjen hit.       

'Nollning' med tvåorna

Igår var vi på utflykt med tvåorna, de var som en slags vänskaplig nollning kan man väl säga. Först hade de fixat en stadsvandring runt i Uddevalla, där de berättade om både stadens historia och om var de bästa pizzeriorna låg. Därefter gick vi heeela strandpromenaden (och det är en rackarns lång strandpromenad) bort till en fotbollsplan där vi fick fika och sedan körde femkamp.  


Uddevallabron

Det syns inte så jättebra på bilden men den har en riktigt riktigt snygg siluett.
 

Det är så galet fint där ute vid strandpromenaden. Så typiskt "västkustigt". Tur med vädret hade vi också, stålande sol och säkert 20-22 grader varmt.


Delar av klassen på strandpromenadens slut.

När vi äntligen, efter vad som kändes som 1 mil, kom fram till fotbollsplanerna hann vi inte mer än sätta oss ner innan det (som vanligt här på västkusten) började ösregna. Och då menar jag Ö-S-R-E-G-N-A. Så där satt vi allihopa under våra paraplyer. Det måste ha varit en märklig syn från bilvägen; en grupp människor som sitter mitt ute på en fotbollsplan, i ösregnet, under paraplyer. Hur som helst så avtog regnet så småning om, vi vart tvungna  att fly in under ett stort träd först men tillslut så blev det sol igen och vi kunde köra tvåornas planerade femkamp.  


När jag kom hem senare på kvällen hängde denna enorma (!) regnbåge över torget. Så stor att det inte gick att få med hela på samma bild. Grymt fin var den i alla fall.

RSS 2.0